Annemarie Börlind

Annemarie Börlind staat voor aantoonbaar werkzame natuurcosmetica die zij door innovatief en duurzaam handelen ontwikkelen uit unieke grondstoffen. Innovatieve en effectieve natuurlijke cosmetica gaat bij Annemarie Börlind altijd samen met respect voor mens en natuur. De natuurcosmetica wordt al sinds 1959 ontwikkeld en geproduceerd in het Zwarte Woud in Duitsland.

De grondstoffen zijn waar mogelijk uit gecontroleerde biologische teelt of uit wildcollectie en worden in het Zwarte Woud tot innovatieve producten verwerkt. Annemarie Börlind ondersteunt door de gerichte aankoop van plantaardige grondstoffen diverse Fair Trade-projecten met ecologische landbouwtechnieken en milieuprojecten over de hele wereld. Het gebruik van extracten uit dode dieren in de cosmetica wordt door Annemarie Börlind consequent afgewezen, net als dierproeven. De producten zijn vegetarisch en deels ook veganistisch. In uitzonderlijke gevallen bevatten producten natuurlijke ingrediënten zoals bijenwas, omdat ze over bijzondere kenmerken beschikken die niet op een andere manier gewonnen kunnen worden.

De producten van Annemarie Börlind bevatten zeer zacht bronwater uit het Zwarte woud. Dit natuurlijke en zuivere water, uit een bron met een diepte van meer dan 160 meter, is de perfecte basis voor de verzorgingsproducten.

Annemarie Börlind speelt een voortrekkersrol bij de ontwikkeling van innovatieve actieve complexen op de markt van natuurlijke cosmetica. Ze “geloven dat de vooruitgang van de wetenschap ons in staat zal stellen ons richtinggevende onderzoek op het gebied van de natuurcosmetica en de biologie van de huid verder te ontwikkelen en ons de weg zal wijzen naar nieuwe, moderne actieve complexen”. Een mooi voorbeeld hiervan is het internationale onderzoeksproject in samenwerking met het Italiaanse onderzoeksinstituut Akott. Gezamenlijk hebben zij de productie en effectiviteit van stamcellen van de Zwartewoudroos onderzocht en het verborgen potentieel van deze bloem ontdekt. Hieruit zijn twee hoogwaardige en zeer effectieve extracten naar voren gekomen die aanvankelijk exclusief gebruikt worden in de producten van Annemarie Börlind.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »