JOIK

Zoals het vaak gaat in het leven, geweldige dingen ontstaan zomaar ‘per ongeluk’… Zo begint ook het verhaal van JOIK: uit liefde voor geurkaarsen. Het was in het jaar 2005 toen de oprichter van JOIK, Eva-Maria, op zoek was naar hoogwaardige geurkaarsen voor de donkere winteravonden. Maar het vinden van geschikte geurkaarsen bleek moeilijker dan gedacht…

Ze wilde geen paraffine kaarsen en was iedere keer weer teleurgesteld in de aroma’s van geurkaarsen. De enige oplossing die zij zag was om zelf de fascinerende wereld van geurkaarsen binnen te gaan en om te leren hoe ze hoogwaardige kaarsen kan maken die wel goed geuren.

Eva-Maria vond een geschikt alternatief voor paraffine in natuurlijke sojawas en de volgende stap was om de juiste aroma’s te vinden. Het proces naar de juiste geurkaars was lang en vol nuances. Maar het was het waard: het resultaat waren heerlijk geurende en schoonbrandende kaarsen die iedereen fascineerden. De positieve feedback gaf haar de moed om de kaarsen aan te bieden bij sommige designwinkels in Tallinn en zo werd een hobby een bedrijf…

De nieuwsgierigheid van Eva-Maria leidde van geurkaarsen naar de nog fascinerendere wereld van natuurlijke cosmetica. Ze deed onderzoek naar planten, oliën en actieve ingrediënten, vroeg specialisten om advies en zo begint de reis die JOIK beroemd heeft gemaakt om zijn hoogwaardige, effectieve huidverzorging. De filosofie van JOIK is dat cosmetica effectief, eerlijk en zo natuurlijk mogelijk moet zijn, maar ook moet zorgen voor prettige emoties. Alle producten van JOIK zijn ontwikkeld en handgemaakt in kleine hoeveelheden in Estland, in een gezellige productievestiging aan de rand van Tallinn. JOIK besteedt de productie niet uit en controleert het hele productieproces van begin tot eind om zo de hoge kwaliteit en versheid van de producten te garanderen.

Estland is een land van natuur en vormt het contact met de natuur een belangrijk deel van het leven van mensen. Oude tradities worden nog steeds herinnerd en worden van generatie op generatie levend gehouden. JOIK combineert oude vaardigheden en kennis met modern onderzoek, ingrediënten en productietechnologie. De producten bevatten alleen de beste ingrediënten. Het verwerken van Noordse plantenextracten in de producten is belangrijk voor JOIK en ze gebruiken zoveel mogelijk ingrediënten uit Estland, waaronder lokale koolzaadolie, duindoornolie, kruiden en honing.

JOIK gelooft dat huidverzorging naast een verzorgende functie ook je zintuigen zou moeten verwennen. Je alledaagse beauty routine zou een moment van genieten en verwennen moeten zijn. Een mooie verpakking en fijne geuren zijn een essentieel deel van de JOIK producten. Want natuurlijk kan ook luxe zijn.

JOIK producten zijn uiteraard nooit getest op dieren.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »