Lovea Bio

In het jaar 1994, dit jaar dus precies 20 jaar geleden, werd Lovea opgericht in Frankrijk. De zonneproducten van Lovea worden in Frankrijk, door goede kwaliteit en lage prijzen, al snel een succes. Sinds begin 2012 zijn de Lovea Bio producten ook in Nederland verkrijgbaar.

De zonneproducten van Lovea Bio bevatten 100% natuurlijke, minerale filters op basis van titaniumdioxide. Deze zonnefilters zijn veilig en bieden een goede bescherming tegen UVA en UVB straling die niet in de huid dringt, maar er op blijft liggen als een soort schild. Hierdoor weerkaatsen de zonnestralen en beschadigen ze de huid niet. Minerale zonnefilters hebben als bijkomend voordeel dat ze de huid direct beschermen na het aanbrengen. Bovendien neemt de SPF van natuurlijke, minerale filters niet af, in tegenstelling tot chemische filters. Daardoor kunnen de producten van Lovea Bio gebruikt worden zolang als de houdbaarheidsdatum aangeeft.

Wat ook heel fijn is: de producten van Lovea Bio laten geen witte waas achter. De producent van Lovea Bio, Laboratoires Biocos, heeft een innovatieve formule ontwikkeld die een hoge minerale bescherming geeft zonder een witte waas op de huid achter te laten. Er wordt gebruik gemaakt van een speciale technologie waarbij de minerale deeltjes zo klein gemaakt worden (micronized) dat de formule goed smeerbaar wordt en geen witte waas geeft. De minerale deeltjes worden wel zo groot gehouden dat ze niet door de huid zullen dringen.

De bescherming van de Lovea Bio producten is zo stabiel dat deze niet vermindert gedurende de dag. Dus als je ’s morgens je goed insmeert is dit in principe genoeg voor de hele dag! Toch is het beter om je gedurende de dag regelmatig in te smeren. Door bijvoorbeeld kleding- en huidcontact verdwijnt er toch wat zonbescherming van de huid. Bovendien verklein je door regelmatig te smeren dat je een stukje huid vergeet.

In de producten van Lovea Bio vind je geen siliconen, parabenen, PEG, phenoxyethanol (een chemisch conserveringsmiddel wat de huid kan irriteren en ontvetten), genetische gemodificeerde organismen, synthetische kleurstoffen en synthetische parfums.

Uitgezonderd de Lovea Bio Kids Sun Spray SPF50 Disney zijn alle producten van Lovea Bio licht geparfumeerd met de 100% natuurlijke exotisch geurende Tahitiaanse Monoï olie. Deze olie wordt verkregen door Tiaré bloemen (Tahitiaanse gardenia’s) in kokosolie te weken. Deze kokosolie is afkomstig van rijpe kokosnoten in Polynesië, een groepje eilanden in de Stille Zuidzee. De Tahitiaanse Monoï olie is echter niet alleen heerlijk geurend,  deze olie hydrateert de huid intensief en zorgt voor een zacht, soepele en veerkrachtige huid. Ook beschermt het tegen invloeden van buitenaf zoals het gecombineerde effect van zout, zon en wind op de huid.

Alle producten van Lovea Bio zijn vegan en hebben zowel een ECOCERT als een CosmeBIO keurmerk. Deze keurmerken garanderen onder andere dat minimaal 95% van de plantaardige ingrediënten en minimaal 10% van de totale ingrediënten afkomstig zijn van de biologische landbouw. De Lovea Bio producten worden nooit op dieren getest.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »