Odylique

Odylique is opgericht uit passie voor de kracht en effectiviteit van echte natuurlijke huidverzorging, in het bijzonder voor de gevoelige huid.

Ruim dertig jaar geleden begon Margaret huidverzorging van natuurlijke ingrediënten te maken. De conventionele cosmetica was niet geschikt voor haar huid die snel allergisch reageerde. Ze was wanhopig opzoek naar een remedie voor de eczeemproblemen van haar gezin. Er moest toch een gezondere en meer effectieve manier zijn om huidverzorging te maken dan met het gebruik van petroleum en kunstmatige toevoegingen. Gewapend met kwalificaties in kruidengeneeskunde en aromatherapie en een passie voor de genialiteit van de natuur, dacht ze over het maken van echt effectieve formules, gebaseerd op biologische kruiden, plantaardige oliën en natuurlijke actieve ingrediënten die ook geschikt zijn voor de meest gevoelige huid.
Het resultaat was Essential Care (recent verandert in Odylique, wat ‘kracht van de natuur’ betekend) wat ze samen met haar dochter Abi en man Colin in 2003 opricht. Het is nog steeds een familiebedrijf, gerund door Abi en Margaret en ondersteund door een geweldig team.

Odylique, ontwikkeld door Margaret, is handgemaakt in Suffolk, wat het hoogste niveau van kwaliteit en versheid garandeert.

De filosofie van Odylique is eenvoudig: alle ingrediënten moeten een therapeutische waarde hebben en het product moet met plezier gebruikt worden. De betekend dat alle actieve ingrediënten – kruiden en essentiële oliën – in therapeutische concentraties worden gebruikt voor het maximale voordeel. Plantaardige oliën moeten koudgeperst zijn zodat de alle antioxidanten en vitaminen in tact blijven.

De Odylique en Essential Care producten zijn vrij van synthetische chemicaliën en gecertificeerd volgens de strenge Soil Association biologische standaards. Odylique was een van de eerste bedrijven die gecertificeerd biologische cosmetica maakte.
Al meer dan dertig jaar focust Odylique zich op de gevoelige huid. Alle synthetische chemische ingrediënten en kunstmatige geurstoffen die de huid kunnen irriteren worden vermeden. Maar dat niet alleen, Odylique vermijdt ook lanoline (wolvet), tarwe, ingrediënten afkomstig van melk en soja, salicylzuur, pindaolie en meer...

De producten zijn getest op een panel van menselijke vrijwilligers met een gevoelige huid die snel allergisch reageert. Odylique test nooit op dieren. En verzekert dat de grondstoffen leveranciers en alle distributeurs hetzelfde beleid volgen. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »