Ingrediëntenlijst Natuurlijke Cosmetica A

  • Geplaatst op
Ingrediëntenlijst Natuurlijke Cosmetica A

De ingrediënten van cosmetica worden op de verpakking vermeld volgens de INCI, de Internationale Naamgeving van Cosmetische Ingrediënten. Deze namen zijn internationaal gestandaardiseerd. Dit zorgt ervoor dat de vermelding van ingrediënten eenduidig en overzichtelijk is. Deze namen zijn echter meestal in het Engels of Latijn. Om jou meer inzicht te geven in de ingrediënten die je op je huid smeert vind je hieronder een uitgebreid overzicht van de ingrediënten in natuurlijke cosmetica waarvan de naam begint met A.

Abies Alba Leaf Oil Etherische olie van de gewone zilverspar
  Geurstof. Werkt antimicrobieel en heeft antioxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen. 
   
Abies Sibirica Needle Oil Etherische olie van de Siberische zilverspar
  Geurstof. Werkt antimicrobieel en heeft antioxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen. 
   
Acacia Concinna Fruit Extract Vruchtextract van een Aziatische klimplant, beter bekend als Shikakai
  Rijk aan vitamine C. Zachte tenside met milde pH-waarde. Werkt antibacterieel. Ondersteunt de celvernieuwing en vertraagt de huidveroudering. Maakt fijne lijntjes, rimpels en huidverkleuring minder zichtbaar. Stimuleert de synthese van collageen en elastine. Zorgt voor een egale teint en een gladdere huid. Beschermt voor huidschade door oxidatieve stress en UV-straling. Bevordert het huidherstel. Het vermindert hoofdroos, verbetert de haargroei en versterkt de haarwortels.
   
Acacia Decurrens/Jojoba/Sunflower Seed Cera/Polyglyceryl-3 Esters Wordt verkregen uit drie natuurlijke wassen (acacia, jojoba en zonnebloempitten) en een plantaardige polyglyceryl.
  Textuurverbeteraar. Hydrateert en verzacht de huid.
   
Acacia Senegal Gum Een harsachtige gom afkomstig van de Acacia boom (Acacia Senegal), beter bekend als Arabische gom
  Bindmiddel, emulgator, verdikkingsmiddel, stabilisator
   
Acer Saccharum Extract Extract van de suikeresdoorn
  Bevat natuurlijke alfahydroxyzuren (AHA’s), namelijk appelzuur en wijnsteenzuur. Exfolieert de huid op zachte wijze. Herstelt schade door vrije radicalen en voorkomt de vorming van onzuiverheden en rimpels.
   
Achillea Millefolium Extract Duizenbladextract
  Werkt ontstekingsremmend en antimicrobieel. Bevordert het huidherstel. Vermindert fijne lijntjes en rimpels. Verzacht en kalmeert de huid.
   
Acmella Oleracea Extract Extract van champagneblad, ook wel parakers genoemd
  Wordt beschouwd als een natuurlijk alternatief voor botox, verstevigt de huid, vermindert rimpels
   
Acorus Calamus Rhizome Extract Kalmoeswortelextract
  Werkt antiseptisch, opbouwend en regenererend. Geurstof.
   
Actinidia Chinensis Extract Extract van gele kiwi (ook wel bekend als Chinese kruisbes)
  Rijke bron van antioxidanten, waaronder vitamine C en polyfenolen. Hydrateert en kalmeert de huid. Stimuleert de collageenproductie. Vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes, rimpels en littekens. Versterkt de huidbarrière en beschermt voor huidschade. Gaat acne tegen.
   
Activated Charcoal Actieve kool, ook bekend als geactiveerde kool
  Absorbeert gifstoffen en onzuiverheden. Werkt ontstekingsremmend, antibacterieel en schimmeldodend. Versterkt de huid en zuivert de poriën. Verwijdert dode huidcellen en overtollig talg. Vermindert acne en mee-eters.
   
Adansonia Digitata (Seed) Oil Baobab olie 
  Rijk aan vitamine B en C en omega-3 vetzuren. Hydrateert, verzacht en zorgt voor een gezonde huidbarrière. Werkt ontstekingsremmend en geeft de huid een mooie glow. Stimuleert de collageenproductie. Verstevigt en zorgt voor een gladdere huid. Vermindert rimpels, fijne lijntjes, littekens en striae. Gaat acne tegen, vermindert dofheid en verlicht hyperpigmentatie. Versterkt de nagels. Voedt het haar en zorgt voor glad, zijdezacht haar.
   
Aesculus Hippocastanum Bark Extract Boomschorsextract van de paardenkastanje
  Rijk aan saponinen. Werkt adstringerend en ontstekingsremmend. Stimuleert de doorbloeding. Remt de afbraak van hyaluronzuur.
   
Aesculus Hippocastanum Seed Extract Zaadextract van de paardenkastanje
  Rijk aan saponinen. Verbetert de doorbloeding en werkt ontstekingsremmend. Heeft antioxidatieve eigenschappen. Remt de afbraak van hyaluronzuur. Kalmeert en verzacht de huid. Vermindert zwelling en versterkt de bloedvaten.
   
Alaria Esculenta extract Extract van gevleugelde kelp, een eetbaar, bruin zeewier
  Rijk aan aminozuren, antioxidanten, vitaminen en mineralen. Verbetert de hydratatie van de huid en ondersteunt de huidbarrière. Stimuleert de productie van collageen en elastine en zorgt voor een soepele, elastische huid. Werkt ontgiftend en beschermt voor huidschade door oxidatieve stress en UV-straling. Vermindert rimpels en fijne lijntjes en zorgt voor een stevigere huid.
   
Alchemilla Vulgaris Extract Vrouwenmantelextract 
  Bevat krachtige antioxidanten. Verstevigt en zorgt voor een gladdere huid. Vermindert rimpels, fijne lijntjes, littekens en striae. Beschermt voor huidschade door oxidatieve stress en UV-straling. Werkt adstringerend en bevordert de exfoliatie van dode huidcellen. Gaat acne tegen.
   
Alcohol  Natuurlijke (en vaak biologische) alcohol, afkomstig uit bijvoorbeeld granen of suikerbieten
  Conserveermiddel, oplosmiddel voor andere ingrediënten en textuurverbeteraar. Werkt antibacterieel.
   
Alcohol denat. Gedenatureerde alcohol, wordt in natuurlijke cosmetica gedenatureerd met etherische oliën
  Conserveermiddel, oplosmiddel voor andere ingrediënten en textuurverbeteraar. Werkt antibacterieel.
   
Aleurites Moluccana Seed Oil Olie van de kukuinoot, ook wel keriminoot genoemd
  Rijk aan vetzuren en antioxidanten. Voedt en verzacht de huid. Werkt ontstekingsremmend en kalmerend. Bindt vocht in de huid. Stimuleert de collageenproductie en celvernieuwing. Verstevigt en zorgt voor een gladdere huid. Vermindert rimpels, fijne lijntjes en littekens. Heeft een positief effect op eczeem en psoriasis. Vormt een beschermende barrière op de huid.
   
Algae Extract Extract van diverse algen
  Heeft ontstekingsremmende en antioxidatieve eigenschappen. Antimicrobieel. Hydrateert de huid intensief. Vermindert hyperpigmentatie en zorgt voor een egale huid. Verstevigt en zorgt voor een gladdere huid. Vermindert rimpels, fijne lijntjes en littekens. Beschermt voor huidschade door oxidatieve stress en UV-straling. Verdikkingsmiddel.
   
Algin Alginezuur, een polysaccharide afkomstig uit bruin zeewier
  Verdikkingsmiddel, zorgt voor een gelachtige consistentie.
   
Allantoin Allantoïne, komt van nature voor in o.a. smeerwortel en tarwekiemen.
  Hydrateert en verbetert de vochtbalans van de huid. Bevordert het huidherstel en verzacht huiduitslag en -irritatie (waaronder eczeem). Exfolieert dode huidcellen. Werkt ontstekingsremmend en beschermend.
   
Aloe Barbadensis Leaf Extract/Juice/Juice Powder Aloë vera gel uit de bladen van de plant: extract van de gel/pure gel/gelpoeder
  Hydrateert intensief en werkt verzachtend, verkoelend en ontstekingsremmend. Vormt een beschermend laagje op de huid. Bevordert het huidherstel. Zorgt ervoor dat eerstegraads en tweedegraads brandwonden sneller genezen. Heeft antimicrobiële eigenschappen. Stimuleert de productie van collageen en bevordert de huidelasticiteit. Vertraagt de huidveroudering. Stimuleert de haargroei en zorgt voor een gezonde hoofdhuid.
   
Aloe Barbadensis Flower Extract Extract van de bloemen van de aloë vera plant
  Rijk aan antioxidanten, beschermt de huid tegen oxidatieve stress en vrije radicalen. Vertraagt de huidveroudering en zorgt voor een stevigere, egalere huid.
   
Alpha-Glucan Oligosaccharide Prebiotica, verkregen door enzymatische synthese van natuurlijke suikers
  Bindt vocht in de huid. Zorgt voor een soepele, zachte huid. Versterkt de huid en helpt het microbioom van de huid in balans te brengen.
   
Alpha Lipoic acid Alfaliponzuur, een zwavelhoudend vetzuur dat van nature in het menselijk lichaam voorkomt
  Zeer krachtige antioxidant. Vermindert rimpels en fijne lijntjes. Verzacht en zorgt voor een egalere huid. Beschermt voor huidschade door oxidatieve stress en UV-straling. Werkt ontstekingsremmend. Zachte exfoliant.
   
Alteromonas Ferment Extract Extract van de fermentatie van de zeebacterie Alteromonas macleodii
  Bindt vocht in de huid en zorgt voor een soepele en zachte huid. Werkt ontstekingsremmend. Bevordert het huidherstel. Beschermt de huid voor schade door UV-straling.
   
Althaea Officinalis Root Extract Wortelextract van de echte heemst
  Werkt ontstekingsremmend en antimicrobieel. Vormt een beschermend laagje over de huid. Hydrateert en verbetert het vochtbindend vermogen van de huid. Kalmeert irritatie, vermindert roodheid en zwelling en verzacht de huid. Bevordert het huidherstel.
   
Alumina Aluminiumoxide, een natuurlijk mineraal
  Schuurmiddel, antiklontermiddel en werkt absorberend. Wordt gebruikt als onderdeel van de coating van het minerale UV-filter titaniumdioxide.
   
Aluminum Hydroxide Aluminiumhydroxide, een natuurlijk mineraal
  Beschermt en verzacht de huid. Wordt gebruikt als onderdeel van de coating van het minerale zonnebrandfilter titaniumdioxide. Opacifieermiddel (vermindert de helderheid/transparantie van een product).
   
Amaranthus Caudatus Seed Extract Extract uit de zaden van de kattenstaartamarant
  Rijke bron van o.a. antioxidanten, peptiden en squaleen. Hydrateert en zorgt voor een goede vochtbalans van de huid. Versterkt de huidbarrière en verbetert de huidelasticiteit. Verzacht en werkt ontgiftend. Vermindert rimpels en fijne lijntjes. Bevordert de huidregeneratie. Zorgt voor sterk en glanzend haar.
   
Ammonium Lauryl Sulfate Ammoniumzout van geëthoxyleerde lauryl sulfaat, wordt verkregen uit kokosolie of palmolie
  Tenside, reinigt en zorgt voor schuim
   
Amorphophallus Konjac Root Konjakwortel 
  Rijk aan vitaminen, mineralen, eiwitten en vetzuren. Exfolieert de huid zacht. Heeft antibacteriële eigenschappen, vermindert acne. Hydrateert en bindt vocht in de huid. Vermindert fijne lijntjes en rimpels en zorgt voor een vollere huid. Wordt gebruikt als verdikkingsmiddel.
   
Amyris Balsamifera Bark Oil Etherische amyris olie
  Geurstof. Werkt antiseptisch. Vertraagt de huidveroudering en stimuleert de celvernieuwing. Vermindert fijne lijntjes en rimpels en verbetert de huidelasticiteit. Verzacht en kalmeert de droge, geïrriteerde huid.
   
Anacardium Occidentale Extract Cashewsap (sap uit de cashewappel)
  Rijk aan vitaminen, mineralen en krachtige antioxidanten. Beschermt voor huidschade door oxidatieve stress en UV-straling. Vertraagt de huidveroudering en stimuleert de celvernieuwing. Verstevigt en zorgt voor een gladdere, egalere huid. Vermindert rimpels en fijne lijntjes.
   
Ananas Sativus Fruit Extract Ananasextract
  Bevat o.a. bromelaïne en vitamine C. Heeft een mild exfoliërende werking. Werkt ontstekingsremmend. Hydrateert en bindt vocht in de huid. Beschermt voor huidschade door oxidatieve stress en UV-straling. Zorgt voor een stevigere en egalere huid. Helpt bij het verminderen van acne en pigmentvlekken.
   
Angelica Archangelica Oil Etherische engelwortelolie 
  Antimicrobieel. Ontgift, revitaliseert en kalmeert de huid. Stimuleert de doorbloeding
   
Anhydroxylitol Gehydrateerd derivaat van xylitol
  Helpt de huid vocht op te nemen en vast te houden. Zorgt voor een gladde, soepele huid. Zorgt ervoor dat andere ingrediënten beter worden opgenomen.
   
Aniba Rosaeodora Oil Etherische rozenhoutolie 
  Geurstof. Voedt en hydrateert en werkt adstringerend. Heeft antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen. Versterkt, kalmeert en regenereert de huid. Vermindert fijne lijntjes en rimpels, acne, striae en littekens. Kan ook ingezet worden bij hoofdroos, eczeem en haaruitval.
   
Anthemis Nobilis Flower Oil Etherische roomse kamille olie 
  Werkt ontstekingsremmend en bevordert het huidherstel. Kalmeert, verzacht en zuivert de huid. Heeft antioxidatieve en antibacteriële eigenschappen. Stimuleert de collageensynthese. Kalmeert en vermindert acne, eczeem en droge huid. Maakt blond haar lichter en zorgt voor glanzend haar.
   
Anthemis Nobilis Flower Water Roomse kamille hydrolaat/bloemenwater
  Werkt ontstekingsremmend en bevordert het huidherstel. Kalmeert, verzacht en zuivert de huid.
   
Apitoxin Honingbijengif
  Heeft krachtige ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Stimuleert de productie van collageen en elastine. Vermindert rimpels en fijne lijntjes, zorgt voor een stevigere, vollere huid. Vermindert acne.
   
Aqua Water
  Oplosmiddel, zorgt voor de juiste textuur.
   
Arachidyl Alcohol Vette alcoholsoort, verkregen uit plantolie 
  Verdikkingsmiddel, stabilisator en emulgator. Verzacht en hydrateert de huid.
   
Arachidyl Glucoside Verkregen door condensatie van arachidyl alcohol en glucose.
  Milde tenside, reinigt en zorgt voor schuim. Emulgator. Hydrateert de huid.
   
Arachis Hypogaea Oil Pinda olie, ook bekend als arachide olie 
  Hydrateert en verzacht de huid. Zorgt voor een gezonde huidbarrière en een soepele huid. Werkt ontstekingsremmend en antioxidatief. Beschermt de huid voor schade door UV-straling. Bevordert het huidherstel en gaat huidveroudering tegen. Voedt en versterkt droog en broos haar.
   
Arctium Lappa Root Extract Kliswortelextract
  Heeft antibacteriële, ontstekingsremmende en antioxidatieve eigenschappen. Verzacht de huid en verbetert de huidbarrière. Beschermt voor huidschade door oxidatieve stress en UV-straling. Vertraagt de huidveroudering en stimuleert de celvernieuwing. Vermindert rimpels en fijne lijntjes. Reguleert de talgproductie. Vermindert acne, psoriasis en eczeem. Bevordert de doorbloeding. Bevordert de haargroei en zorgt voor een gezonde hoofdhuid.
   
Argania Spinosa Kernel Oil Arganolie 
  Rijk aan vitamine E, antioxidanten en vetzuren. Werkt ontstekingsremmend. Hydrateert en voedt de huid. Ondersteunt de celvernieuwing en vertraagt de huidveroudering. Beschermt voor huidschade door oxidatieve stress en UV-straling. Verbetert de huidelasticiteit en bevordert het huidherstel. Zorgt voor glanzend, sterk haar.
   
Arginine Aminozuur
  Werkt antioxidatief. Ondersteunt de celvernieuwing en vertraagt de huidveroudering. Beschermt voor huidschade door oxidatieve stress en UV-straling. Stimuleert de synthese van collageen en elastine. Hydrateert, bindt vocht in de huid. Bevordert het huidherstellend vermogen. Versterkt het haar, vermindert haaruitval en beschermt voor schade door blonderen.
   
Arnica Montana Flower Extract Extract van de bloemen van de Arnica-plant, ook bekend als valkruid
  Werkt antimicrobieel, pijnstillend en ontstekingsremmend. Bevordert het huidherstel. Stimuleert de doorbloeding.
   
Ascophyllum Nodosum Extract Extract van knotswier
  Textuurverbeteraar. Werkt antioxidatief. Hydrateert, zorgt voor een goede vochtbalans van de huid. Ondersteunt de celvernieuwing en vertraagt de huidveroudering. Beschermt voor huidschade door oxidatieve stress en UV-straling. Vermindert fijne lijntjes, rimpels en verkleuring. Stimuleert de synthese van collageen en elastine. Zorgt voor een heldere, soepele en zachte huid.
   
Ascorbic Acid Ascorbinezuur, beter bekend als vitamine C (wateroplosbaar)
  Krachtige antioxidant. Ondersteunt de celvernieuwing en vertraagt de huidveroudering. Maakt fijne lijntjes, rimpels en huidverkleuring minder zichtbaar. Stimuleert de synthese van collageen en elastine. Zorgt voor een egale teint en een gladdere huid. Beschermt voor huidschade door oxidatieve stress en UV-straling. Bevordert het huidherstel.
   
Ascorbyl Glucoside Stabiele wateroplosbare vorm van vitamine C, zachter voor de huid dan ascorbinezuur
  Krachtige antioxidant. Ondersteunt de celvernieuwing en vertraagt de huidveroudering. Maakt fijne lijntjes, rimpels en huidverkleuring minder zichtbaar. Stimuleert de synthese van collageen en elastine. Zorgt voor een egale teint en een gladdere huid. Beschermt voor huidschade door oxidatieve stress en UV-straling. Bevordert het huidherstel.
   
Ascorbyl Palmitate Stabiele, vetoplosbare vorm van vitamine C (minder effectief als ascorbinezuur)
  Stimuleert de vorming van collageen. Krachtige antioxidant, kan schade door uv-straling beperken. Zorgt voor een stevigere en egalere huid. Helpt bij het verminderen van acne en pigmentvlekken. Wordt gebruikt als stabilisator.
   
Asparagus Racemosus Root Extract Wortelextract van de Shatavari, een Aziatische plant uit de aspergefamilie
  Rijk aan antioxidanten. Werkt antibacterieel en voedt de huid. Ondersteunt de celvernieuwing en vertraagt de huidveroudering. Maakt fijne lijntjes, rimpels en huidverkleuring minder zichtbaar. Stimuleert de collageenproductie. Beschermt voor huidschade door oxidatieve stress en UV-straling.
   
Astragalus Membranaceus Root Extract Wortelextract van de vlezige hokjespeul
  Rijk aan aminozuren en spoorelementen. Heeft antioxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen. Kalmeert en verzacht de huid, vermindert roodheid en irritatie. Bevordert het huidherstel. Verbetert de huidelasticiteit en stimuleert de celvernieuwing en collageenproductie. Vermindert rimpels en fijne lijntjes en maakt huidverkleuring minder zichtbaar. Beschermt voor huidschade door oxidatieve stress en UV-straling. Versterkt de huidbarrière.
   
Atractylo(i)des Macrocephala Root Extract Wortelextract van het Chinees distelmadeliefje
  Heeft vitaliserende en antioxidatieve eigenschappen. Verzacht en kalmeert de huid. Stimuleert de celvernieuwing en collageenproductie. Vermindert rimpels en fijne lijntjes en maakt huidverkleuring minder zichtbaar. Beschermt voor huidschade door oxidatieve stress en UV-straling.
   
Avena Sativa Kernel Extract Haverkorrelextract
  Heeft antioxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen. Bindt vocht in de huid en werkt reinigend, verstevigend en beschermend. Prebiotica, zorgt voor een gezond microbioom van de huid. Versterkt de huidbarrière en zorgt voor de juiste pH-waarde van de huid. Verzacht, kalmeert en vermindert roodheid. Effectief bij eczeem, psoriasis en een droge, jeukende huid. Bevordert het huid herstel. Zorgt voor een betere huidelasticiteit en verheldert de teint.
   
Avena Sativa Kernel Flour Havermeel
  Heeft antioxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen. Bindt vocht in de huid en werkt reinigend, verstevigend en beschermend. Prebiotica, zorgt voor een gezond microbioom van de huid. Versterkt de huidbarrière en zorgt voor de juiste pH-waarde van de huid. Verzacht, kalmeert en vermindert roodheid. Effectief bij eczeem, psoriasis en een droge, jeukende huid. Absorbeert overtollig talg en vermindert acne. Bevordert het huid herstel. Zorgt voor een betere huidelasticiteit en verheldert de teint.
   
Avena Sativa Kernel Oil Haverolie
  Rijk aan antioxidanten, werkt ontstekingsremmend en antibacterieel. Hydrateert intensief, bindt vocht in de huid. Kalmeert en verzacht de huid, vermindert roodheid. Versterkt de huidbarrière en bevordert het huidherstel. Stimuleert de collageenproductie, zorgt voor een soepele, stevigere huid. Vermindert zwelling en donkere kringen onder de ogen. Heeft een positief effect op huidproblemen als eczeem, psoriasis, rosacea, acne en een droge, jeukende huid. Zorgt voor een gezonde hoofdhuid en hydrateert en beschermt het haar.
   
Azadirachta Indica Leaf Extract Bladextract van de neemboom 
  Werkt antibacterieel, antiviraal en schimmeldodend. Hydrateert de huid. Stimuleert het huidherstel. Beschermt voor huidschade door oxidatieve stress en UV-straling. Ondersteunt de celvernieuwing en vertraagt de huidveroudering. Stimuleert de productie van collageen en elastine. Maakt fijne lijntjes, rimpels en huidverkleuring minder zichtbaar. Werkt ontstekingsremmend, kalmeert de rode, geïrriteerde huid. Vermindert acne, eczeem, dermatitis en hoofdroos.
   
Azadirachta Indica Seed Oil Neemolie 
  Rijk aan antioxidanten. Werkt antibacterieel, antiviraal en schimmeldodend. Hydrateert en beschermt de huid en voorkomt vochtverlies. Stimuleert het huidherstel. Beschermt voor huidschade door oxidatieve stress en UV-straling. Ondersteunt de celvernieuwing en vertraagt de huidveroudering. Stimuleert de productie van collageen en elastine en verbetert de huidelasticiteit. Maakt fijne lijntjes, rimpels en huidverkleuring minder zichtbaar. Werkt ontstekingsremmend, kalmeert de rode, geïrriteerde huid. Vermindert acne, eczeem, dermatitis en hoofdroos.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »