Natuurlijke zelfbruinende producten

Natuurlijke zelfbruiner

Dankzij zelfbruiners heb je de zon niet meer nodig voor een mooie gebruinde teint. Maar hoe werkt een zelfbruiner precies en hoe zorg je voor het mooiste resultaat? En wat kun je van ons assortiment verwachten? Natuurlijk ZUIVER je graag meer informatie over natuurlijke zelfbruiners.

Hoe werkt een zelfbruiner?

Het effect van zelfbruiners is te danken aan DHA, dihydroxyacetone. DHA is een kleurloze suiker, afkomstig van o.a. suikerbiet of rietsuiker, die reageert met de dode huidcellen in de bovenste huidlaag en zo voor een gebruinde kleur zorgt. Na het aanbrengen ontwikkeld de kleur zich binnen een paar uur. Doordat je lichaam de dode huidcellen afstoot verdwijnt de gebruinde teint geleidelijk na een paar dagen.   

Tips voor het beste resultaat

  • Exfolieer je huid een dag voor je een zelfbruiner aanbrengt en zorg ervoor dat je ruwe huiddelen, zoals je knieën, ellebogen en hielen, extra aandacht geeft. Zo zorg je voor een egalere resultaat en blijft de kleur van de zelfbruiner langer behouden. Gebruik een milde, olie-vrije exfoliator/scrub. Als je wilt scheren kun je dit ook het best doen voor je de zelfbruiner aanbrengt.
  • Verzorg je huid met een crème of lotion en breng een extra laagje aan op droge huiddelen, zoals hielen, knieën en ellebogen om te voorkomen dat de droge huiddelen vlekkerig worden.
  • Breng de zelfbruiner ’s avonds aan op een droge, schone huid. Laat de zelfbruiner wel goed drogen voor je in bed stapt en wacht zo’n 15 tot 20 minuten voor je kleding aantrekt om vlekken te voorkomen.
  • Gebruik een speciale handschoen voor zelfbruiner, draag plastic handschoenen of was je handen grondig na het aanbrengen van de zelfbruiner.
  • Wacht tot de zelfbruiner volledig ontwikkeld is met douchen, zwemmen of intensief sporten (zweten) om te voorkomen dat het effect van de zelfbruiner vlekkerig wordt.
  • Om de bruine teint zo lang mogelijk te behouden is het aan te raden om je huid dagelijks goed te hydrateren met een crème of lotion.

Wat maakt natuurlijke zelfbruiner anders?

Alle natuurlijke zelfbruiners in ons assortiment zijn vrij van (mogelijk) schadelijke stoffen, waaronder parabenen en minerale oliën. Ze zijn verrijkt met verzorgende ingrediënten, als aloë vera, biologische oliën en plantenextracten om de huid te hydrateren en verzachten.

Natuurlijke zelfbruiner bij Natuurlijk ZUIVER

Bij Natuurlijk ZUIVER vind je een uitgebreid aanbod natuurlijke zelfbruinende producten. We verkopen zelfbruiner in de vorm van een lotion, spray, mousse en olie. O ja, en dan zijn er nog de zelfbruinende doekjes van TanOrganic (ideaal voor op reis)! Van TanOrganic verkopen wij tevens een handschoen voor een egale applicatie van zelfbruiner. Naast de producten van TanOrganic verkopen we ook zelfbruiner van merken als Lavera, Alga Maris (Laboratoires de Biarritz), Green People en Earth-Line. Gun jezelf een mooi gebruinde huid en shop je natuurlijke zelfbruiner bij Natuurlijk ZUIVER!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »