Natuurlijke mondolie

Natuurlijke mondolie voor olietrekken/oil pulling

Misschien heb je nog nooit van een mondolie gehoord. Misschien heb je er wel van gehoord maar vraag je je af hoe je een mondolie gebruikt en wat het voordeel is van een mondolie. We geven je graag meer informatie over mondolie en hoe je het gebruikt en wie weet begin jij je morgen binnenkort ook met het gebruik van een mondolie.

Wat is een mondolie?

Een mondolie, ook bekend als tandolie of oil pulling kuur, is een olie die speciaal ontwikkeld is om te olietrekken. Olietrekken (of oil pulling) is een eeuwenoude Ayurvedische techniek waarbij je olie in je mond neemt en vervolgens in je mond spoelt en tussen je tanden en kiezen door ‘trekt’. De meest gebruikte oliën om te olietrekken zijn sesamolie, kokosolie en zonnebloemolie.

Positieve effecten olietrekken

Olietrekken werkt ontgiftend, het onttrekt bacteriën en schadelijke stoffen aan het mondslijmvlies. De antibacteriële werking van mondolie zorgt voor een positief effect bij een slechte adem, vermindert tandplaque, remt cariës (gaatjes) en zorgt voor een gezond tandvlees. Volgens de Ayurvedische geneeskunde heeft olietrekken ook een positieve invloed op je algehele gezondheid doordat het gifstoffen aan het lichaam onttrekt.

Hoe werkt olietrekken?

Het beste moment om te olietrekken is ’s morgens op een nuchtere maag. Neem een eetlepel mondolie in je mond en trek en duw de olie tussen je tanden en kiezen door gedurende 15 tot 20 minuten. De olie niet doorslikken en niet gorgelen. Na afloop de olie uitspugen in het toilet of in een papieren zakdoekje. Spoel je mond goed met water en poets aansluitend eventueel je tanden.

Natuurlijke mondolie bij Natuurlijk ZUIVER

Bij Natuurlijk ZUIVER heb je een ruime keus aan natuurlijke mondoliën. De mondoliën zijn verrijkt met etherische oliën om de werking te verbeteren en geven vaak een prettige smaak aan de mondolie. We verkopen mondoliën van merken als ELIXR, Primavera, Amanprana, Hydrophil en Bio Planète. Ontdek de positieve effecten van olietrekken en shop je mondolie bij Natuurlijk ZUIVER!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »