Natuurlijke hydrolaten/bloemenwaters

Hydrolaten/bloemenwaters

Grote kans dat je nog nooit van hydrolaten gehoord hebt. En dat is jammer, want het zijn veelzijdige producten met een rijkdom aan inhoudsstoffen. We leggen je uit wat hydrolaten zijn, wat ze doen en welke hydrolaten Natuurlijk ZUIVER in haar assortiment heeft.

Wat zijn hydrolaten?

Hydrolaten (ook wel hydrosol, bloemenwater of plantenwater genoemd) zijn een bijproduct van het productieproces van etherische oliën. Etherische oliën en hydrolaten worden door middel van stoom aan de plant onttrokken. Tijdens het distillatieproces ontstaat een waterdamp met alle oplosbare bestanddelen van de plant. Nadat de waterdamp is afgekoeld en opgevangen bestaat het destillatiewater uit twee delen. Het overgrote deel van de etherische olie (vetoplosbaar) verbindt zicht niet met het water en blijft drijven. De rest van het water is het hydrolaat (wateroplosbaar). De etherische olie wordt afgeroomd en wat overblijft is het hydrolaat.

Waarom hydrolaten?

Hydrolaten bevatten een rijkdom aan inhoudsstoffen en hebben daardoor een therapeutische werking. Ze zijn geneeskrachtig, verkoelend, ontstekingsremmend en hydraterend. Hydrolaten helpen de zuurgraad van de huid te herstellen en zijn daardoor ideaal als tonic na de reiniging van de huid. Bovendien verbeteren hydrolaten de afweer van de huid tegen schadelijke microben. Door de zachte werking zijn hydrolaten ook geschikt bij kinderen, zwangeren en ouderen. Bij warmte zijn hydrolaten heerlijk om de huid te verfrissen.

Verschillende hydrolaten

Het meest bekende hydrolaat by far is natuurlijk rozenwater. Daarnaast zijn ook de hydrolaten van helicryse (immortelle), sinaasappelbloesem, pepermunt, korenbloem, kamille, en hamamelis (toverhazelaar) bekend. Daarnaast is er ook hydrolaat van frankincense (wierook), ceder en salie. Ieder hydrolaat heeft haar eigen werking en toepassing. Kamille hydrolaat is bijvoorbeeld zeer geschikt bij de ontstoken, geïrriteerde en gevoelige huid, terwijl hamamelis hydrolaat ideaal is bij een onzuivere huid en een vette huid met grove poriën.

Het assortiment bij Natuurlijk ZUIVER

Natuurlijk ZUIVER biedt je een ruime keus aan biologische hydrolaten. Een bestseller is het rozenwater van Alteya Organics, dat er in drie varianten is: Rosa Damascena, Rosa Alba (witte roos) en de Rosa Centifolia. De werking van deze hydrolaten is gelijk, de geur is verschillend. Ook Primavera, Chi, Balm Balm en Moroccan Natural hebben biologisch rozenwater. Daarnaast hebben we biologische hydrolaten van o.a. hamamelis, sinaasappelbloesem, ceder en lavendel.    

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »