Natuurlijke geurkaarsen

Natuurlijke geurkaarsen

Kaarsen zorgen voor een gezellige sfeer in elke ruimte. Geurkaarsen verspreiden daarbij ook nog eens een aangename zachte geur in de ruimte. Maar veel geurkaarsen hebben een negatief effect op je gezondheid. Wij van Natuurlijk ZUIVER vertellen je hier graag meer over en introduceren je aan ons assortiment natuurlijke geurkaarsen.

Zijn geurkaarsen schadelijk voor je gezondheid?

De meeste geurkaarsen zijn gemaakt van paraffine, wat gewonnen wordt uit aardolie. Wanneer je paraffine verbrandt komen er giftige stoffen vrij, waaronder aceton, benzeen en tolueen. Van al deze stoffen is bekend dat ze kankerverwekkend kunnen zijn. Daarnaast produceren kaarsen van paraffine veel roet. Wanneer roet door de lucht zweeft kan het ingeademd worden en schade toebrengen aan de longen. Veel geurkaarsen bevatten daarnaast synthetische geur- en kleurstoffen. Als deze geur- en kleurstoffen verbranden komen er schadelijke stoffen vrij.

Wat maakt natuurlijke geurkaarsen anders?

De natuurlijke geurkaarsen bij Natuurlijk ZUIVER zijn altijd vrij van paraffine en synthetische geur- en kleurstoffen. Een goed alternatief voor paraffine zijn plantaardige wassen, zoals soja-was en koolzaadwas. Kaarsen van soja-was en koolzaadwas hebben een langere brandtijd en veroorzaken aanzienlijk minder roetvorming dan kaarsen van paraffine. Natuurlijke geurkaarsen danken hun geur aan natuurlijke etherische oliën. Etherische oliën zijn niet schadelijk bij het verbranden en hebben bovendien een positieve invloed op je lichaam. Zo werkt lavendel ontspannend en heeft citroengras een opwekkend effect.

Natuurlijke geurkaarsen bij Natuurlijk ZUIVER

Natuurlijk ZUIVER heeft een fijn assortiment natuurlijke geurkaarsen. De geurkaarsen van We Love The Planet zijn gemaakt van duurzame soja-was. We Love The Planet zorgt er altijd voor dat de soja niet genetisch gemanipuleerd wordt en niet afkomstig is van roofbouw. De geurkaarsen van Kerzenfarm Hahn zijn gemaakt van koolzaadwas, wat in Europa wordt geproduceerd en GMO-vrij is. Breng sfeer in je huis zonder dat het schadelijk is voor je gezondheid en ga voor een natuurlijke geurkaars bij Natuurlijk ZUIVER!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »