Natuurlijk parfum

Natuurlijk parfum

Net als huidverzorgingsproducten wordt parfum ook voor een groot deel door de huid opgenomen. Daarnaast komen de stoffen uit een parfum je lichaam natuurlijk ook binnen via je neus. Gelukkig verkoopt Natuurlijk ZUIVER enkel natuurlijke parfums zonder schadelijke stoffen. We vertellen je graag meer over natuurlijke parfums en ons assortiment.

Wat maakt een natuurlijk parfum anders?

De meeste parfums bestaan voor het overgrote deel uit synthetische geurstoffen. Bekende synthetische stoffen in parfums zijn ftalaten en synthetische muskverbindingen. Deze zijn moeilijk afbreekbaar, hopen zich op in vetweefsel en hebben vaak een hormoonverstorende werking. Gelukkig heeft Natuurlijk ZUIVER een ruime keus aan natuurlijke parfums die je gezondheid en het milieu wel respecteren. Natuurlijke geuren worden onder andere uit bloemen, kruiden en hout gewonnen. En wat biedt de natuur een rijkdom aan geuren.

Hoe is een parfum opgebouwd?

Een parfumeur bouwt een parfum op uit verschillende lagen, waardoor de geur zich ontwikkeld als je een parfum draagt. De compositie van een parfum bestaat uit drie noten, namelijk topnoten, hartnoten en basisnoten. De topnoten van een parfum zijn de geuren die de eerste minuten na het aanbrengen overheersend zijn. Hartnoten zijn de geuren die vrijkomen nadat de topnoten beginnen af te zwakken. De hartnoten is de geur die het langst aanwezig is en daarom echt het karakter van het parfum bepaald. De basisnoten zijn de geuren die als laatste resteren, ze verbinden alle ingrediënten in een parfum. Ze zorgen voor de herinnering aan de geur.

Het verschil tussen eau de cologne, eau de toilette en eau de parfum

Misschien vraag jij je af wat het verschil precies is tussen een eau de toilette en parfum. En wat is een eau de cologne precies? De geuren bij Natuurlijk ZUIVER vallen in drie categorieën, en we lichten ze graag even kort toe voor jou.

  • Eau de cologne: bevat 2% tot 5% geurstoffen. Een eau de cologne heeft hierdoor een zachte geur en blijft minder lang hangen dan een eau de toilette of eau de parfum.
  • Eau de toilette: bevat 5% tot 10% geurstoffen. Ideaal voor overdag, omdat de geur niet al te sterk is. Een eau de toilette blijft minder lang zitten dan een eau de parfum, dus je moet een eau de toilette meerdere keren per dag aanbrengen om de geur te blijven ruiken.
  • Eau de parfum: bevat 10% tot 20% geurstoffen. Heeft een intensere en vollere geur dan een eau de toilette.

Sample natuurlijke parfum

Natuurlijk ZUIVER snapt heel goed dat je graag eerst een sample van een parfum wilt aanschaffen, voordat je het volledige parfum koopt. Een parfum ruikt op iedere huid immers anders en het is lastig om door middel van de omschrijving een voorstelling te maken hoe de parfum ruikt. Natuurlijk ZUIVER heeft van de meeste parfums samples. Van Florascent zijn er ook diverse sample sets, waarbij je een aantal samples uit een parfumcollectie koopt. Op de productpagina van het betreffende parfum kun je kiezen uit het volledige product of een sample. Zo kun je thuis op je gemak ruiken en je nieuwe lievelingsparfum ontdekken.

Natuurlijke parfums bij Natuurlijk ZUIVER

Bij Natuurlijk ZUIVER vind je een uitgebreid aanbod natuurlijke parfums. Door de veelheid aan geuren is er ook voor jou een (nieuw) lievelingsparfum in ons assortiment. Wij verkopen merken als Florascent, Taoasis, Farfalla, Balm Balm en JAY. Naast natuurlijk zijn de parfums van Farfalla, Balm Balm, Florame en Taoasis ook grotendeels biologisch. Kies voor een natuurlijk parfum bij Natuurlijk ZUIVER en omhul je met de heerlijke geuren van de natuur.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »