Vijf tips bij het beginnen van een gezondere, natuurlijke leefstijl

  • Geplaatst op
Vijf tips bij het beginnen van een gezondere, natuurlijke leefstijl

Je wilt graag gezonder, bewuster en natuurlijker gaan leven. Geen eten boordevol suiker en E-nummers, geen cosmetica met belastende synthetische stoffen en wat meer bewegen. De wil is er, maar hoe begin je nu… Herkenbaar? In dit artikel geef ik je vijf tips die jou op weg helpen naar een gezonde en natuurlijke leefstijl. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Tip #1: Begin klein

Gooi niet in één keer je hele leefstijl om, maar doe het in kleine stapjes. Zo maak je het makkelijker voor jezelf. Begin bijvoorbeeld met één keer per week een echt gezonde maaltijd. Als je oude dagcrème of shampoo op is vervang je die door een natuurlijke variant. En ga niet gelijk vijf keer per week intensief sporten, maar bouw het langzaam op.
 

Tip #2: Geef niet op

De nieuwe, gezonde recepten die je probeert vind je in het begin misschien niet allemaal even lekker. Je mist je heerlijk schuimende shampoo en tandpasta. En dat sporten is toch zwaarder of saaier dan je gedacht hebt. Maar geef vooral niet op. Het is even wennen en soms wat langer dan ‘even’. Maar je zult al snel merken dat je gewend raakt aan je nieuwe leefstijl. 
 

Tip #3: Geniet van het experimenteren

Ga lekker experimenteren met nieuwe recepten en producten. En kijk wat er qua sport het beste bij je past. Er zal een hele nieuwe wereld voor je open gaan.
 

Tip #4: Ga op onderzoek

Veel fabrikanten zeggen wel dat hun producten gezond en/of natuurlijk zijn, maar als je de ingrediënten ziet is dat helaas niet waar. Wen je daarom aan om niet zomaar van alles te kopen wat zogenaamd gezond en/of natuurlijk is. Lees de ingrediëntenlijst en verdiep je in alles wat met een gezonde en natuurlijke leefstijl te maken heeft.
 

Tip #5: Blijf realistisch en wees lief voor jezelf

Kijk uit dat je niet krampachtig wordt. Als je op een dag te veel ongezond gegeten heb naar jouw zin of als je een week te weinig bewogen hebt, maak er vooral geen probleem van. Het is vervelend, maar morgen is er weer een dag. Blijf dus ontspannen en geef jezelf wat vrijheid met betrekking tot je gezonde leefstijl.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »