• Chi Etherische Lemongrass Olie 10ml

Chi Etherische Lemongrass Olie 10ml

Zuivere etherische lemongrass olie, cultivar kwaliteit
Artikelnummer:
108634
Levertijd:
1 tot 2 (werk)dagen.
Beschikbaarheid:
Leverbaar na bestelling.
Reviews:
€8,50
Incl. btw

De Etherische Lemongrass Olie van Chi is een 100% natuurlijke en zuivere etherische lemongrass olie, ook wel citroengras genoemd. Lemongrass is één van de krachtigste geuren in de aromatherapie. De geur kan omschreven worden als fris, groen, kruidig en citroenachtig met een aardse ondertoon. De kleur is heldergeel, soms neigen naar oranje. De geur is terug te vinden in vele schoonmaakmiddelen, zepen en huidverzorgingsproducten. 

Specificaties: 

  • Keurmerk: cultivar
  • Geur: citrus, fris
  • Beleving: schone lucht, verfrissing
  • Botanische naam: Cymbopogon Citratus
  • Plantfamilie: grasachtigen (poaceae)
  • Plantdeel: gras
  • Afkomst: Madagaskar 

Verdamping:
In een verdamper zorgt lemongrass olie voor energie en een helder, schoon gevoel. De krachtige geur van lemongrass kan onaangename geuren, zoals een rooklucht, goed maskeren. Lemongrass wordt veel gebruikt als ochtendolie door mensen die slecht op gang komen: het maakt het hoofd helder, zodat je fris aan de dag kan beginnen en het verdrijft moedeloosheid en een gevoel van lusteloosheid. De olie heeft een ontspannende werking bij stress, onrust en angst. De antimicrobiële werking van de olie zorgt voor een zuiverende en desinfecterende werking. Kan ingezet bij luchtweginfecties. Lemongrass is insectenwerend en verdrijft muggen, net als citronella. Lemongrass kan goed gecombineerd worden met andere opwekkende oliën, zoals bergamot, eucalyptus, mandarijn of roos, maar kan ook goed gecombineerd worden met naaldoliën, geranium, lavendel of sandelhout.

In een ultrasone verdamper: de neus bepaalt het aantal druppels, meestal tussen de 5 en 20 druppels op het water in de verdamper druppelen.
In de Aroma Inhaler: 20 druppels op het katoenen staafje druppelen.
Op een geursteentje: gebruik 6 tot 10 druppels voor gebruik van het steentje op toilet, kledingkast of op het nachtkastje. 
Stomen: maximaal 1 tot 5 druppels

Huidverzorging:
Etherische lemongrass olie werkt adstringerend, versterkend, verkoelen, antibacterieel, schimmeldodend, ontstekingsremmend en ontstoppend. In te zetten bij o.a. een vette huid, acne, zwemmerseczeem, huidinfecties, overmatig zweten en vergrote poriën. Vermijd lemongrass op een gevoelige of beschadigde huid. 

Etherische oliën zijn sterk geconcentreerde stoffen en daardoor niet geschikt om puur op de huid te gebruiken. Voor veilig gebruik meng je een etherische olie met een vette plantenolie als basis. Voor een ontspannende massage olie gebruik je 10 tot 15 druppels etherische olie op 100ml basisolie. 

In bad:
In te zetten als verfrissing, bij overmatig zweten, tijdens detoxkuren, bij spierpijnen, stress en hoofdpijn. Een voetbad met 3 druppels lemongrass in 10ml hydrofiele olie is verfrissend, afvoerend en ontspannend bij vermoeide, pijnlijke voeten en gezwollen enkels. 

Een van de meest aangename toepassingen van etherische oliën is het gebruik in bad. Bij gebruik in bad heb je een emulgator nodig, die olie en water met elkaar kan verbinden, zodat de olie niet op het water blijft drijven. Voor veilig gebruik van etherische oliën in bad gebruik je maximaal 10 druppels etherische oliën in 10ml badschuim, emulgator of hydrofiele olie voor een vol bad.

Over cultivar oliën:
Cultivar zijn gecultiveerde planten, afkomstig van één van de boeren van Chi. Het zijn geen biologisch gecertificeerde oliën, maar dit wil niet zeggen dat de kwaliteit minder is of dat ze per definitie niet biologisch zijn. Sommige boeren zijn te klein om zich te laten certificeren of zijn de kosten hiervoor simpelweg te hoog. 

Waarschuwing:
Kan een allergische huidreactie veroorzaken. Buiten het bereik van kinderen houden. Bij contact met de huid: met veel water en zeep wassen. Bij huidirritatie of uitslag: een arts raadplegen. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »