• Chi Etherische Patchouli Olie 10ml

Chi Etherische Patchouli Olie 10ml

Zuivere etherische patchouli olie, cultivar kwaliteit
Artikelnummer:
110588
Levertijd:
1 tot 2 (werk)dagen.
Beschikbaarheid:
Leverbaar na bestelling.
Reviews:
€12,50
Incl. btw

De Etherische Patchouli Olie van Chi is een 100% natuurlijke en zuivere etherische patchouli olie. De olie wordt gewonnen via stoomdestillatie van het blad. Patchouli olie heeft een intense geur die omschreven kan worden als zoet, aards, houtachtig, oriëntaals met groene boventonen. De olie is donkeroranje tot donkerbruin van kleur en heeft een stroperige textuur. Patchouli is een van de weinige oliën die bij veroudering een diepere en rijkere geur krijgen. De sterke geur van patchouli heeft haters en liefhebbers. 

Specificaties: 

  • Keurmerk: cultivar
  • Geur: aards, groen
  • Beleving: aardend, ontspannend
  • Botanische naam: Pogostemon Cablin
  • Plantfamilie: lipbloemigen (lamiaceae)
  • Plantdeel: blad
  • Afkomst: Indonesië, Madagaskar

Verdamping:
In een verdamper verspreidt patchouli olie een zoete, zware geur die mensen aantrekt of afstoot. Maar patchouli kan goed gecombineerd worden met veel etherische oliën, waaronder citrusoliën, dennenoliën, lavendel, sandelhout, vetiver, geranium, roos en ylang ylang. Het bijzondere van patchouli olie is dat het bij een kleine hoeveelheid een stimulerende werking heeft en bij een hogere dosering kalmerend werkt. Patchouli heeft een aardend en stabiliserend effect op de emoties. De olie verbetert het humeur en verlicht spanning, waardoor het goed ingezet kan worden bij neerslachtigheid, depressie, stress, angst en onrust.

In een ultrasone verdamper: de neus bepaalt het aantal druppels, meestal tussen de 5 en 20 druppels op het water in de verdamper druppelen.
In de Aroma Inhaler: 20 druppels op het katoenen staafje druppelen.
Op een geursteentje: gebruik 6 tot 10 druppels voor gebruik van het steentje op toilet, kledingkast of op het nachtkastje. 
Stomen: maximaal 1 tot 5 druppels

Huidverzorging:
Etherische patchouli olie bevordert het huidherstel en heeft ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen. Kan ingezet worden bij een droge huid, kloven, vette huid, acne, huidirritaties en -ontstekingen, hoofdroos en seborroïsch eczeem. Patchouli heeft een afrodiserend effect

Etherische oliën zijn sterk geconcentreerde stoffen en daardoor niet geschikt om puur op de huid te gebruiken. Voor veilig gebruik meng je een etherische olie met een vette plantenolie als basis. Voor een ontspannende massage olie gebruik je 10 tot 15 druppels etherische olie op 100ml basisolie. 

In bad:
In te zetten bij huidklachten en bij stress en nerveuze klachten. 

Een van de meest aangename toepassingen van etherische oliën is het gebruik in bad. Bij gebruik in bad heb je een emulgator nodig, die olie en water met elkaar kan verbinden, zodat de olie niet op het water blijft drijven. Voor veilig gebruik van etherische oliën in bad gebruik je maximaal 10 druppels etherische oliën in 10ml badschuim, emulgator of hydrofiele olie voor een vol bad.

Over cultivar oliën:
Cultivar zijn gecultiveerde planten, afkomstig van één van de boeren van Chi. Het zijn geen biologisch gecertificeerde oliën, maar dit wil niet zeggen dat de kwaliteit minder is of dat ze per definitie niet biologisch zijn. Sommige boeren zijn te klein om zich te laten certificeren of zijn de kosten hiervoor simpelweg te hoog. 

Waarschuwing:
Kan een allergische huidreactie veroorzaken. Buiten het bereik van kinderen houden. Bij contact met de huid: met veel water en zeep wassen. Bij huidirritatie of uitslag: een arts raadplegen. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »