• Chi Etherische Rode Mandarijn Olie 10ml

Chi Etherische Rode Mandarijn Olie 10ml

Zuivere etherische rode mandarijn olie, cultivar kwaliteit
Artikelnummer:
903941
Levertijd:
1 tot 2 (werk)dagen.
Beschikbaarheid:
Leverbaar na bestelling.
Reviews:
€9,50
Incl. btw

De Etherische Rode Mandarijn Olie van Chi is een 100% natuurlijke en zuivere etherische rode mandarijn olie. De olie wordt gewonnen via koude persing van de schil van de rijpe mandarijnvrucht. De geur van mandarijn is zoet en zacht en heeft soms een bloemige toon. De kleur van de olie is geel tot oranje. Bijna alle kinderen zijn fan van mandarijn olie en de olie wordt dan ook veel gebruikt door moeders met een druk gezin. 

Er bestaan twee soorten mandarijnolie, afhankelijk van de rijpheid van de gebruikte vruchten. 'Groene' mandarijn olie wordt gewonnen uit de enigszins onrijpe vruchten en 'rode' mandarijn olie wordt gewonnen uit de schil van de rijpe vruchten. Beide oliën hebben dezelfde eigenschappen, maar het verschil zit vooral in de geur. Rode mandarijnen zijn rijper en daarom heeft de olie van rode mandarijn een iets zoetere geur. 

Specificaties: 

  • Keurmerk: cultivar
  • Geur: zoet, citrus
  • Beleving: ontspannend, vrolijk
  • Botanische naam: Citrus Reticulata var. 'Mandarijn'
  • Plantfamilie: ruitachtigen (rutaceae)
  • Plantdeel: schil
  • Afkomst: Italië, Spanje

Verdamping:
In een verdamper brengt rode mandarijn olie ontspanning en kalmering en een gevoel van geborgenheid. De olie werkt opmonterend en brengt vrolijkheid. Een goede keuze bij angst, onrust, neerslachtige gedachten en stress. Ook onrustige, drukke kinderen hebben baat bij het verdampen van mandarijn olie. Mandarijn desinfecteert de ruimte, een goede olie in de ziekenkamer. Mandarijn kan goed gecombineerd worden met andere citrusoliën, naaldoliën, ceder, lavendel, neroli, benzoë, kruidnagel, sandelhout en vanille.

In een ultrasone verdamper: de neus bepaalt het aantal druppels, meestal tussen de 5 en 20 druppels op het water in de verdamper druppelen.
In de Aroma Inhaler: 20 druppels op het katoenen staafje druppelen.
Op een geursteentje: gebruik 6 tot 10 druppels voor gebruik van het steentje op toilet, kledingkast of op het nachtkastje. 
Stomen: maximaal 1 tot 5 druppels

Huidverzorging:
Etherische rode mandarijn olie heeft antiseptische en kalmerende eigenschappen en bevat veel vitamine C. Helpt de huid in balans brengen. Wordt vaak ingezet  bij een vette huid. Mandarijn bevordert de celvernieuwing en vermindert de zichtbaarheid van littekens, acne en ander onregelmatigheden. Verder werkt de olie stimulerend en ontkrampend, bevordert het de doorbloeding.

Etherische oliën zijn sterk geconcentreerde stoffen en daardoor niet geschikt om puur op de huid te gebruiken. Voor veilig gebruik meng je een etherische olie met een vette plantenolie als basis. Voor een ontspannende massage olie gebruik je 10 tot 15 druppels etherische olie op 100ml basisolie. 

In bad:
In te zetten bij spanningen en slapeloosheid, bij spierkrampen, oedeem en menstruatiekrampen. 

Een van de meest aangename toepassingen van etherische oliën is het gebruik in bad. Bij gebruik in bad heb je een emulgator nodig, die olie en water met elkaar kan verbinden, zodat de olie niet op het water blijft drijven. Voor veilig gebruik van etherische oliën in bad gebruik je maximaal 10 druppels etherische oliën in 10ml badschuim, emulgator of hydrofiele olie voor een vol bad.

Over cultivar oliën:
Cultivar zijn gecultiveerde planten, afkomstig van één van de boeren van Chi. Het zijn geen biologisch gecertificeerde oliën, maar dit wil niet zeggen dat de kwaliteit minder is of dat ze per definitie niet biologisch zijn. Sommige boeren zijn te klein om zich te laten certificeren of zijn de kosten hiervoor simpelweg te hoog. 

Waarschuwing:
Kan een allergische huidreactie veroorzaken. Buiten het bereik van kinderen houden. Bij contact met de huid: met veel water en zeep wassen. Bij huidirritatie of uitslag: een arts raadplegen. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »