• Chi Etherische Thuja Olie 10ml

Chi Etherische Thuja Olie 10ml

Zuivere etherische thuja olie, wilde kwaliteit
Artikelnummer:
834570
Levertijd:
1 tot 2 (werk)dagen.
Beschikbaarheid:
Leverbaar na bestelling.
Reviews:
€12,50
Incl. btw

De Etherische Thuja Olie van Chi is een 100% natuurlijke en zuivere etherische thuja olie. De westerse levensboom (Thuja occidentalis) is een bekende conifeer die in veel tuinen als haagboom staat. Etherische thuja olie heeft een pikante en enigszins kamferachtige geur.

Specificaties: 

  • Keurmerk: wild
  • Geur: kamfer
  • Beleving: adem vrij
  • Botanische naam: Thuja Occidentalis
  • Plantfamilie: cipresachtigen (cupressaceae)
  • Plantdeel: naalden, takken
  • Afkomst: Canada, Verenigde Staten

Verdamping:
In een verdamper heeft thuja olie, net als veel andere coniferen en dennen, een kalmerend effect. De olie bevordert de concentratie.

In een ultrasone verdamper: de neus bepaalt het aantal druppels, meestal tussen de 5 en 20 druppels op het water in de verdamper druppelen.
In de Aroma Inhaler: 20 druppels op het katoenen staafje druppelen.
Op een geursteentje: gebruik 6 tot 10 druppels voor gebruik van het steentje op toilet, kledingkast of op het nachtkastje. 
Stomen: maximaal 1 tot 5 druppels

Huidverzorging:
Etherische thuja olie wordt veel gebruikt ter behandeling van wratten. Gebruik hierbij een wattenstaafje met één druppel olie en stip daarmee de wrat aan. In een draagolie verwerkt kan thuja helpen bij een vette huid en acne. 

Etherische oliën zijn sterk geconcentreerde stoffen en daardoor niet geschikt om puur op de huid te gebruiken. Voor veilig gebruik meng je een etherische olie met een vette plantenolie als basis. Voor een ontspannende massage olie gebruik je 10 tot 15 druppels etherische olie op 100ml basisolie. 

In bad:
Een van de meest aangename toepassingen van etherische oliën is het gebruik in bad. Bij gebruik in bad heb je een emulgator nodig, die olie en water met elkaar kan verbinden, zodat de olie niet op het water blijft drijven. Voor veilig gebruik van etherische oliën in bad gebruik je maximaal 10 druppels etherische oliën in 10ml badschuim, emulgator of hydrofiele olie voor een vol bad.

Over wilde oliën:
Wild wil zeggen dat het plantenmateriaal in het wild is verzameld met toestemming van de regionale overheden. Uiteraard worden alle oliën door middel van laboratorium onderzoek gecontroleerd. 

Waarschuwing:
Kan een allergische huidreactie veroorzaken. Buiten het bereik van kinderen houden. Bij contact met de huid: met veel water en zeep wassen. Bij huidirritatie of uitslag: een arts raadplegen. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »