Alteya Organics

Alteya Organics is een snel groeiende en meervoudig international award-winning familiebedrijf met een uitgebreid assortiment gecertificeerde biologische huidverzorging. Alteya Organics komt uit het hart van de rozenvallei in Bulgarije, waar het haar eigen roos- en lavendelvelden, distilleerderij en ultramoderne fabriek heeft. 

Na vele jaren van uitgebreid onderzoek heeft Alteya Organics hun stoomdestillatiemethode verbetert door 400 jaar traditie te combineren met wetenschap. Zo kunnen zij bloemessences creëren die van dermatologische kwaliteit zijn en waarbij de therapeutische eigenschappen en synergie van de planten bewaard blijft. Het wetenschappelijke team van Alteya Organics heeft jarenlang onderzoek gedaan naar eeuwenoude traditionele recepten en de wonderlijke effecten van biologische rozenolie (Rose Otto) op de huid. Dit resulteerde in de mogelijkheid om zelfzame en gelimiteerde biologische huidverzorging te produceren op basis van oude bewezen formules, verbetert om aan de behoeften van de moderne, bewuste mens tegemoet te komen. 
Alle producten van Alteya Organics zijn gecertificeerd door USDA of NaTrue, zijn dierproefvrij, milieuvriendelijk en vrij van chemicaliën, waaronder parabenen, minerale oliën, kleurstoffen en chemische conserveringsmiddelen. De formules van de producten zijn uitgebreid onderzocht en klinisch getest op veiligheid en effectiviteit.

Alteya Organics is opgericht in 1999, maar de teelt van en zorg voor rozen is een familietraditie vanaf het begin van de twintigste eeuw. De biologische rozenvelden van Alteya Organics, afgeschermd door de hellingen van twee majestueuze bergketens, zijn in het hart van de Bulgaarse rozenvallei. 

De eigen plantages en distilleerderij stellen Alteya Organics in staat om hun status als leidende teler en destilleerder van zuivere bioligische Bulgaarse rozen olie, rozenwater en andere essentiële oliën en bloemenwaters te behouden. Op de plantages van Alteya Organics worden de teelt, de oogst en de destillatie nauwkeurig gecontroleerd en uitgebreid getest in laboratoria om er zeker van te zijn dat de ingrediënten de industriële standaards overstijgen.

De biologische huidverzorgingsproducten van Alteya Organics worden ook gedetailleerd onderzocht. Een uitmuntende kwaliteit begint bij uitmuntende ingrediënten. Het wetenschappelijke team onderzoekt honderden planten van eigen boerderijen en andere biologische leveranciers. Ieder ingrediënt dat gebruikt wordt in een product moet voldoen aan strikte kwaliteitscriteria. 

Alteya Organics is een familiebedrijf, maar zij beschouwen alle medewerkers als verlenging van hun familie. Ze zijn er vast van overtuigd dat de belangrijkste zakelijke verantwoordelijkheden zijn om een positief werkmilieu te bieden, welvaart voor de lokale gemeenschap en het succes te delen met de mensen om hen heen. Alteya Organics heeft meer dan 50 fulltime medewerkers, maar gedurende de oogst bieden zij werkgelegenheid aan meer dan 400 gezinnen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »