Apeiron

Geen producten gevonden...

Het woord Apeiron komt uit het Grieks en staat voor het oneindige, onbeperkte, onbepaalde… Apeiron heeft zichzelf de hoge standaard opgelegd om in hun handelen, denken en veelzijdigheid nooit aan grenzen te stoten.

De geschiedenis van dit Duitse bedrijf begint in 1999, het jaar waarin zij de verkoop van de ayurvedische Auromère® Kruiden Tandpasta overnamen. Daarmee is de basis van de productfilosofie gelegd. Voor Apeiron begon de intrede in de fascinerende wereld van de ayurveda.

Tijdens diverse verblijven in Sri Lank kreeg Apeiron inzicht in de productie van traditionele cosmetica. Door deze bezoeken werd een sterke passie en inspiratie geboren om zachte, werkzame cosmetica te ontwikkelen gebaseerd op deze ervaringen, maar die in het gebruik ook aan de eisen van nu voldoet. Bij de producten wordt steeds rekening gehouden met de oude kennis over de werking van hoogwaardige en exotische, maar ook inheemse geneeskrachtige kruiden, planten, mineralen en wortels. Door traditionele kennis met de nieuwste wetenschappelijke inzichten intelligent te combineren ontstaat buitengewone en werkzame cosmetica.

De huid krijgt qua verzorging al snel te veel. Daarom bevat de natuurlijke cosmetica van Apeiron slechts zoveel ingrediënten als nodig zijn om de grootst mogelijke en beste werking te bereiken. Het geheim van Apeiron natuurcosmetica ligt niet in de hoeveelheid ingrediënten, maar in de zorgvuldige selectie en combinatie van werkzame stoffen. Overbodige belastingen en irritaties van de huid worden zo vermeden. De huid wordt precies daar verzorgt waar het nodig is en komt zo op natuurlijke wijze in evenwicht.

Apeiron gebruikt voor hun producten duurzaam verkregen ingrediënten, waar mogelijk van gecontroleerd biologische kwaliteit of wildgroei, die de huid bewezen verzorgen en beschermen. Synthetische geur- en kleurstoffen, minerale oliën, parabenen en PEG-verbindingen komen niet in de producten voor. Alle Apeiron producten dragen het BDIH-keurmerk. 95% van de producten zijn vegan. Buiten honing en bijenwas worden geen dierlijke ingrediënten ingezet. De verpakkingen komen van een regionale leverancier en zijn volledig recyclebaar. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »