Bee Honest

Over Bee Honest Cosmetics


Bee Honest Cosmetics is onderdeel van de bekende imkerij De Traay. Het verhaal van De Traay begint in het jaar 1972 als Wouter Vuijk, student zilversmid, bevriend raakt met een imker die zijn interesse wekt voor het houden van bijen. Al snel besluit Wouter om zijn eerste, eigen bijenkasten te kopen. Vijf jaar later begint hij zijn eigen imkerij in Leersum aan de Traayweg met de naam ‘De Traay’. Het duurt niet lang of de imkerij omvat meer dan 100 bijenvolken en De Traay wordt steeds bekender door de bijzondere kwaliteiten honing.

In 1993 introduceert De Traay een assortiment natuurlijke verzorgingsproducten met als basis honing of ingrediënten die daar een relatie mee hebben. Met deze producten wil De Traay hun passie voor de veelzijdigheid, frisheid en schoonheid van de natuur (en van bijen in het bijzonder) en de schoonheid van mensen delen. Sinds 2016 zijn de verzorgingsproducten verder gegaan onder de naam Bee Honest Cosmetics. 

Bee Honest Cosmetics gelooft dat natuurlijke verzorgingsproducten beter zijn voor onszelf en voor alles om ons heen. Wat betekent dit in de praktijk:

  • Bee Honest Cosmetics zorgt goed voor hun eigen bijen, maar ook voor bijen in het wild. In hun grote bijen- en moestuin groeien en bloeien planten die ze lekker vinden en nodig hebben om honing en andere producten te maken. Ook steunt Bee Honest Cosmetics verschillende bijvriendelijke projecten.
  • Bee Honest Cosmetics maakt in hun verzorgingsproducten zoveel mogelijk gebruik van biologische ingrediënten, met honing en bijgerelateerde ingrediënten als bijenwas, propolis, gelee royale en stuifmeel in de basis. Op deze manier steunen ze imkers en dragen ze bij aan een betere toekomst voor de bij. 
  • De producten van Bee Honest Cosmetics dragen het BDIH-keurmerk, een onafhankelijk keurmerk voor natuurlijke, diervriendelijke cosmetica die zich sterk maakt voor eerlijke handel. Lees hier meer over de keurmerken op natuurlijke cosmetica.
  • De verpakkingen waarborgen de kwaliteit van de producten en zijn gemaakt van duurzame materialen om het milieu zo min mogelijk te belasten.
  • Bee Honest Cosmetics houdt haar producten graag betaalbaar. Goede cosmetica die op een eerlijke, respectvolle manier is geproduceerd moet voor iedereen toegankelijk zijn.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »