Denttabs

Denttabs is een innovatief Duits merk met slechts twee producten in het assortiment: tandenpoetstabletten met en zonder fluoride. Ja, je leest het goed: tandenpoetstabletten. Want een goed mondverzorgingsproduct heeft helemaal geen conserveringsmiddelen, bindmiddelen, emulgatoren of water nodig zoals tandpasta dat wel heeft. Denttabs zijn dan ook hét alternatief voor tandpasta.

De Denttabs tandenpoetstabletten bestaan voornamelijk uit plantaardige cellulose. Dit zorgt ervoor dat de tabletten een lage RDA waarde* hebben van ong. 30, De tanden worden dus eigenlijk niet ‘gepoetst, maar gepolijst. Hierdoor voelen de tanden al na de eerste keer poetsen prettig glad aan en zien de tanden er glanzender uit. Doordat kleurende pigmenten zich niet aan het gladde oppervlak van de tanden kunnen hechten, verdwijnen verkleuringen van onder andere koffie, thee, rode wijn of nicotine. Maar het belangrijkste is wel dat aan het gepolijste oppervlak van de tanden geen plaque kan vormen. En zonder plaque geen gaatjes!

De tandenpoetstabletten met fluoride bevatten 1450 ppm natriumfluoride. Natriumfluoride wordt direct actief zodra het met vocht in aanraking komt. Omdat de Denttabs tabletten droog zijn wordt de fluoride pas actief als de tablet in de mond kapot gekauwd wordt. Het effect van de fluoride wordt dus in zijn geheel benut. Dit zorgt voor een zeer hoge re-mineralisatie van de tanden, het herstelt gevoelige tandhalzen en voorkomt beginnende gaatjes.

De tandenpoetstabletten van Denttabs hebben een frisse muntsmaak en zijn gezoet met stevia.


* De RDA waarde zegt iets over de schurende werking. Hoe sterker de schurende werking, hoe slechter het is voor het tandglazuur. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »