Khadi

Khadi combineert moderne natuurcosmetica met ayurvedische natuurgeneeskunde. Het merk staat voor ayurvedische recepturen, gecertificeerde natuurcosmetica en Indiase plantenkracht. 

De geschiedenis van Khadi:
Het is meer dan tien jaar geleden als één van de beide oprichters van Khadi voor de eerste keer naar India reist. Hij leert het fascinerende land en de mensen kennen. En hij ontmoet er een betoverende vrouw, op wie hij verliefd wordt. Maar één ding overschaduwt zijn avontuur: een droge, brandende en schilferige hoofdhuid. Maar dan doet hij een ontdekking die zijn hoofdhuid geneest en zijn leven verandert. 
Omdat het probleem met zijn hoofdhuid maar niet beter wordt, geeft zijn liefste hem een Indiase haarolie en een shampoo met neem - naar een ayurvedisch recept. Binnen enkele dagen verdwijnen jeuk, irritatie en schilfers. Hij voelt zich bevrijdt en is enthousiast over de werkzaamheid van de natuurlijke, Indiase planten. Hij komt met een plan: deze effectieve natuurcosmetica ook toegankelijk maken voor de mensen uit zijn vaderland. Samen met zijn -intussen- vriendin begint hij een project. Samen met ayurvedische artsen ontwikkelen ze samen recepturen voor natuurcosmetica, die natuurlijker, effectiever en beter verdraagzaam zijn dan de conventionele producten in Europa. Na enkele maanden reist hij terug naar Duitsland. In zijn bagage: een totaal unieke schoonheidsverzorging, contacten met een bevriende Indiase producent van ayurvedische natuurproducten - en zijne grote liefde, met wie hij trouwt. 
Samen met een oude schoolvriend richt hij in 2007 de Khadi Online Shop op in Duitsland en brengt zo de zelfontwikkelde haarverzorging op de markt. Het devies: menselijk, ecologisch en werkzaam. Moderne cosmetica die met de kracht van de natuur in combinatie met de ayurvedische natuurgeneeskunde werkt. Al snel volgen meer producten, waaronder lichaamsoliën en gezichtsmaskers. Met ieder nieuw product, met iedere nieuwe ervaring groeit Khadi - en blijft daarbij hun principes trouw: Khadi staat voor ayurvedisch gecontroleerde natuurcosmetica naar moderne kwaliteitsstandaarden voor jouw natuurlijke schoonheidsverzorging - toen en nu.

Ayurvedische recepturen
Khadi ontwikkelt haar recepturen op basis van dermatologische kennis in samenwerking met ayurvedische artsen. In het middelpunt van de ayurvedische geneeskunst staat - naast een omvangrijke kruidenkennis - de eenheid van geest en lichaam. Deze filosofie weerspiegelt zich zich ook in de natuurcosmetica producten van Khadi.

Gecertificeerde natuurcosmetica
Hoogwaardig, plantaardig en ecologisch verantwoord: de Khadi producten worden in overeenstemming met de traditionele ayurvedische geneeskunde naar de nieuwste, dermatologische inzichten geproduceerd. Alle producten van Khadi zijn door de BDIH gecertificeerd als natuurcosmetica. De BDIH is een onafhankelijke organisatie die de producten regelmatig controleert, ook in India. Daar worden de producten van Khadi in samenwerking met andere producten geproduceerd zonder het gebruik van dierproeven. Khadi gebruikt enkel natuurlijke grondstoffen, waaronder plantaardige oliën, kruidenextracten, bloemenwaters en etherische oliën en aroma's uit gecontroleerd biologische teelt of wildpluk. Minimaal 95% van de ingrediënten van alle producten zijn van biologische oorsprong. Khadi gebruikt geen genetisch gemodificeerde ingrediënten, nanotechnologie of straling. Alle producten van Khadi zijn vegan. De productie vindt zo milieuvriendelijk mogelijk plaats met een minimum aan energiegebruik. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »