PHB Ethical Beauty

PHB Ethical Beauty staat voor Pure. Handmade. British. en is een Engels familiebedrijf met een revolutionair aanbod van prijswinnende en ethisch verantwoorde schoonheidsproducten. Het is wereldwijd de grootste aanbieder van natuurlijke, vegetarische, dierproefvrije en halal-gecertificeerde cosmetica.  Alle producten worden met de hand gemaakt in het Verenigd Koninkrijk en zijn natuurlijk dierproefvrij.

Oporichter van PHB is Rose Brown. Zij is veganist en heeft PHB opgericht zodat mensen van ethisch verantwoorde, bewust gemaakte en effectieve schoonheidsproducten kunnen genieten. Al vroeg realiseerde Rose zich dat er in veel beautyproducten schadelijke stoffen zitten, zoals petrochemische bestanddelen en geplette insecten die de huid kunnen irriteren en beschadigen. Ze hebben niet alleen een negatief effect op onze gezondheid, ze brengen ook de aarde schade toe. Rose is ervan overtuigt dat de producten die je gebruikt in balans moeten zijn met waar je zelf voor staat. Samen met haar partner John en haar moeder Sally is zij begonnen met het ontwikkelen van een breed aanbod schoonheidsproducten die geïnspireerd zijn door de natuur. In de zomer van 2012 hebben ze hun unieke productcollectie gelanceerd. Een nieuw concept is geboren: PHB Ethical Beauty.

PHB is ervan overtuigt dat de aarde ons alles biedt wat we nodig hebben voor een gezonde, gelukkige huid. Moeder Natuur biedt alles wat we nodig hebben en het is niet nodig om dierlijk verkregen ingrediënten te gebruiken of om de producten op dieren te testen. Daarom is de productlijn van PHB veganistisch en dierproefvrij. PHB komt uit Birmingham, een van de meest multiculturele Britse steden. Bij het ontwikkelen van de producten was het belangrijk dat iedereen de producten zou kunnen gebruiken. Daarom zijn alle PHB producten halal-gecertificeerd. Dit garandeert dat de producten vrij zijn van alcohol en alcoholvarianten, zoals alcohol denat. en ethanol en genetisch gemodificeerde ingrediënten.  De producten van PHB bevatten ook nooit palmolie.

De ingrediënten van de PHB producten worden altijd op ethische wijze geoogst en op verantwoorde wijze verscheept. PHB ondersteunt fairtrade samenwerkingen en wederopbouw projecten die ondersteuning bieden aan stabiliteit voor boeren, kwekers en lokale gemeenschappen. Zo is de biologische sheabutter in de producten afkomstig van een samenwerkingsverband van vrouw in West-Afrika.

Het verpakkingsmateriaal dat PHB gebruikt is ook ecologisch vriendelijk. Het grootste deel van de verpakkingen is voor 100% recyclebaar, inclusief de aluminium deksels, PET-flessen en glazen potten.

Het is de droom van Rose Borwm om PHB Ethical Beauty in een non-profit organisatie te veranderen die echt verschil maakt in de levens van mensen. Daarom doneert PHB 20% van de netto winst aan doelen die bijdragen aan het verbeteren van de leefomstandigheden van mensen en dieren in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld.

Ter afsluiting nog een boodschap van PHb voor jou: “Als je ons bedrijf steunt door het kopen van PHB producten dan ontvang je een geweldig handgemaakt schoonheidsproduct dat goed is voor je huid en gezondheid. In ruil hiervoor zullen we je geld, waar hard voor gewerkt is, inzetten om mensen en dieren te helpen die het écht nodig hebben. Op deze manier lever je een positieve bijdrage aan de wereld!”

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »