Sol de Ibiza

Het verhaal van Sol de Ibiza

Water is mijn leven al sinds mijn kinderjaren. Water is mijn element, mijn passie. Water is mijn baan geweest voor vele jaren.
Ik verhuisde naar Ibiza in 2015 als een bewuste keuze, weg van mijn 100-vluchten-per-jaar carrière. 
Ik werd verliefd op de prachtige diepe mediterrane wateren, dus ik begon iedere dag in het open water te zwemmen, in alle weersomstandigheden, het hele jaar door. 
Het eiland wordt extreem druk in de zomer. Op een dag, na een lange zwempartij, liep ik lang een bepaald punt rook ik de smerige geur van chemische producten. 
Eerlijk gezegd had ik er op het strand met mijn gezin nooit bij stilgestaan hoe de chemische stoffen van zonnebrandproducten de kwaliteit van water konden aantasten. 
Ik wist over natuurlijke zonnebrandcrème van mijn vrouw. Zij komt uit Australië en groeide op in een land waar men zich veel bewuster is van huidproblemen.
Op een dag kwam een vriend naar me toe met het idee om een natuurlijk zonnebrandproduct te ontwikkelen. Ik heb het Sol de Ibiza-project meteen omarmd. Door wat basisonderzoeken besefte ik al snel hoe chemievrije producten niet alleen goed zouden zijn voor de huid, maar ook voor de zee waarin ik zo graag zwem. 
De eerste stap om het te realiseren was het selecteren van de ingrediënten. We kochten lokale aloë vera van de eco-farm Casita Verde en vonden een lab dat bereid was om met ons samen te werken om onze visie te creëren. 
Een zonnebrandcrème gemaakt van uitsluitend natuurlijke ingrediënten, die goed is voor kinderen, volwassenen en het milieu. 
Wat we zeker niet wilden was het produceren van nog een stuk plastic dat zijn weg naar de zee zou kunnen vinden. Daarom is Sol de Ibiza volledig plasticvrij.

Alessadro Mancini, medeoprichter

Minimalisme
Minimalisme is begrijpen wat echte waarde heeft en de rest elimineren. Dit creëert een leven vol dingen die je echt waardeert, min de 'rommel'. Minimalisme verwerpt het idee van massaconsumptie, het rebelleert tegen de gekte van altijd meer kopen dan we nodig hebben. 
Sol de Ibiza heeft een minimalistisch aanbod zonnebrandproducten ontwikkeld dat je alles biedt wat je nodig hebt om je te beschermen tegen de zon. Niet meer, niet minder.

Ingrediënten
De producten van Sol de Ibiza beschermen jouw huid voor de zon dankzij non-nano zinkoxide. Non-nano zinkoxide is de veiligste keus qua zonbescherming voor jouw huid en gezondheid en het milieu. Het brengt geen schade toe aan het zeeleven. Non-nano zinkoxide beschermt je huid voor UVA- en UVB-straling zonder dat het in je huid dringt. De producten van Sol de Ibiza zijn vrij van conserveermiddelen (zoals methylisothiazolinone) en geurstoffen (meestal vermeld als 'fragrance' of 'parfum'). De zonnebrandmiddelen van Sol de Ibiza bevatten natuurlijke verzorgende ingrediënten die de huid hydrateren, kalmeren, verzachten en beschermen, zoals biologische aloë vera, biologische kokosolie cacaboter en biologische calendula. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »