Sóley

Sóley Organics werd opgericht in 2007, maar de geschiedenis van dit IJslandse bedrijf begint al ruim een eeuw eerder. De IJslandse actrice Sóley Elíasdóttir is de vrouw achter Sóley Organics. In 2007 zet ze een punt achter haar succesvolle theater- en filmcarrière om zich bezig te houden met haar de traditie van haar familie: het benutten van de helende eigenschappen van de IJslandse kruiden. Thorunn, de betovergrootmoeder van Sóley, was voor Sóley een bijzondere inspiratiebron.

Het eerste product van Sóley Organics was de GRÆÐIR crème, een breed toepasbare, geneeskrachtige crème, gebaseerd op één van de recepten van Erlingur, Sóley’s overgrootvader. Sóley vindt het belangrijk om, in navolging van haar voorouders, producten te ontwikkelen die krachtig en desondanks zacht voor de huid zijn. De ingrediënten moeten effectief zijn bij allerlei soorten huidproblemen, maar zo veilig en natuurlijk dat je ze zou kunnen eten.

De ingrediënten en producten van Sóley Organics zijn gecertificeerd biologisch. De hoogwaardige ingrediënten van de Sóley Organics producten zijn natuurlijk, veilig en milieuvriendelijk. Alle producten zijn daarom vrij van parabenen, conserveringsmiddelen, kunstmatige kleur- en geurstoffen, ftalaten, propylene glycol, minerale oliën, PABA, petroleum, paraffine en andere synthetische ingrediënten die schadelijk zijn voor mens of natuur. Door de expertise van hun voorouders te combineren met de technologie van vandaag heeft Sóley Organics een hoogwaardig assortiment huid- en haarverzorging ontwikkeld.

De producten worden in een schattig klein dorpje gemaakt dat tussen de kusten van een noordelijk fjord en de voet van de berg Kaldbakur ligt. Het water in de producten is zuiver IJslands bronwater uit de Kaldbakur. Alle producten worden in IJsland gemaakt met hernieuwbare energie.

Sóley Organics gebruikt de krachtige werking van handgeplukte, wilde IJslandse kruiden in combinatie met de beste natuurlijke ingrediënten. Omdat de zomers in IJsland erg kort zijn moeten de wilde kruiden in deze korte periode zoveel mogelijk energie en voedingsstoffen opnemen zodat ze in de harde, donkere winters kunnen overleven. De kruiden staan bekend om hun kracht en effectiviteit.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »