The Humble Co.

De Humble Brush tandenborstel is gemaakt van 100% biologisch afbreekbare bamboe wat van nature zorgt voor een goede grip. De Humble Brush is bovendien ergonomisch vormgegeven en het gladde en tijdloze design maken het tot het perfecte must-have accessoire in iedere badkamer. En wist je dat bamboe geen boom is, maar de snelst groeiende plant op aarde? Het is van nature antibacterieel, waardoor er geen kunstmest of pesticiden nodig zijn tijdens de teelt.

De bamboe die Humble Brush gebruikt voor de tandenborstels groeit op een natuurlijke wijze tot de gewenste hoogte en wordt geoogst in het vasteland van China. Het verwerken, de productie en het verpakken gebeurt allemaal met de hand. De bamboe wordt in repen gesneden, gestoomd en van de harde buitenste laag ontdaan. Het droogt in de zon en wordt dan in handigste stukken gesneden. De buitenkant van het materiaal wordt opnieuw verwijdert en de zijkanten worden handmatig in de juiste vorm gemaakt. In de kop worden gaatjes geboord, de hele borstel wordt geschuurd en het logo wordt er met laser ingebrand. Het wordt behandeld met natuurlijke was en de borstelharen worden geplaatst. Na het verpakken zijn de Humble Brush tandenborstels klaar om vervoerd te worden

De borstelharen in de Humble Brush zijn van nylon. Nylon borstelharen in een ecologische tandenborstel? Ja, en de reden is eenvoudig: de Humble Brush moet als tandenborstel zijn werk goed kunnen doen. Na uitgebreid testen bleek een beter biologisch afbreekbaar nylon het enige antwoord te zijn. Alle Humble Brush tandenborstels hebben daarom Nylon 6 borstelharen. Deze soort is beter biologisch afbreekbaar dan andere soorten nylon. De tandenborstels zijn bewezen vrij van BPA (Bisphenol A).

De Humble Brush tandenborstels zijn bedacht, ontworpen en vervaardigd onder leiding en toezicht van tandartsen. Want het moet in eerste instantie een goede tandenborstel zijn voor zowel volwassenen als kinderen.

Ook heel fijn om te weten: met iedere aankoop van een Humble Brush tandenborstel ondersteun je de Humble Smile Foundation. De Humble Smile Foundation levert uitgebreide, preventieve mondverzorging in duurzame projecten in de meest kwetsbare gebieden op aarde. One Brush, Two Smiles.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »