Bambaw

Wij zijn Bambaw, wij veranderen de status-quo van het consumentisme door duurzame alternatieven te ontwikkelen voor wegwerpproducten. Wij geloven dat een duurzamere en ethisch bewuste wereld mogelijk is, en dat het aan ons is om die te creëren. Bij Bambaw ontwikkelen wij herbruikbare of biologisch afbreekbare alternatieven voor verkwistende producten, die wij ‘zero-waste swaps’ noemen. Deze swaps pakken het probleem bij de bron wordt aan door de afvalproductie op consumentenniveau te elimineren.

Duurzaam ontworpen
Het is voor ons belangrijk hoe onze producten worden geproduceerd. We zorgen ervoor dat al onze partners strenge ecologische en ethische standaarden volgen. Om dit te garanderen werken wij nauw samen met onze partners en ondersteunen wij hen bij het ontwikkelen van een duurzaam productieproces om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. De materialen die worden gebruikt bij de productie van swaps zijn van cruciaal belang. Voordat ieder product wordt gemaakt, vindt een diepgaande analyse van verschillende opties plaats om de perfecte match tussen levensduur, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid vast te stellen. We geven de voorkeur aan twee hoofdmaterialen: bamboe en roestvrij staal. 

Ethische bedrijfsvoering
Bambaw gelooft dat bedrijven goed voor de samenleving moeten zijn. Daarom worden onze swaps duurzaam ontworpen, ethisch ontwikkeld en CO2-neutraal verzonden. Sinds de oprichting van Bambaw is de zero-wastebeweging wereldwijd op gang gekomen: steeds meer mensen werden zich bewust van de impact van hun aankopen, wat een geweldige ontwikkeling is. Bambaw bestaat uit een groeiend team van afvalbestrijders die samen hard werken, dat de aarde een bewoonbare planeet blijft voor de toekomstige generaties.

Onderzoek en bewustwording
Plasticvervuiling verdient wereldwijde aandacht. Om dit idee te verspreiden ondersteunt Bambaw twee toonaangevende organisaties die actief onderzoek doen en campagnes voeren tegen plasticvervuiling. 5Gyres voert onderzoek uit, geeft voorlichting en lobbyt voor een radicale vermindering van plasticvervuiling. De Plastic Soup Foundation is een Nederlandse stichting die campagnes voert voor schoonmaakacties en vermindering van afvalproductie om de oceanen te redden. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »